Društvo

Konteent Media otvorila kancelariju i u Sarajevu

Konteent Media otvorila kancelariju i u Sarajevu
Foto: N.N. | Konteent Media otvorila kancelariju i u Sarajevu

U prethodnoj godini kada su se i veliki borili za svakog klijenta, a svaki klijent za svoju marketinšku promociju, kada su na probi bili i još jesu i budžeti i planovi, ideje i realizacija, banjalučka marketinška agencija Konteent Media ostvaruje svoju ekspanziju. Povećava broj klijenata, projekata, a širi se i sama agencija. Naime, otvaraju svoju kancelariju u Sarajevu, prvu od planiranih. Kako? - pitamo Natašu Mitrović, CEO Konteent Media, marketinške agencije.

Nataša Mitrović: Specifična godina podstakla je građane i privredne subjekte, da shvate potrebu za digitalnim svijetom, svako u oblasti koja mu je potrebna. Tako je bilo i sa marketingom. Klijenti su spoznali potrebu da izađu iz svojih okvira, klišea, poneki iz naviknutih prostora, okvira i načina poslovanja. Morali su postati kreativniji, moderniji i upravo tu im je zatrebala pomoć agencije, u inovaciji.

Otvorili ste kancelariju u Sarajevu, veći je grad od Banjaluke sigurno imaju veće potrebe, ali i veći broj marketinških agencija. Pretpostavljam da ste izvršili procjenu i potrebe tržišta, gdje ste na tržištu pronašli mjesta za vašu ponudu?

Nataša Mitrović: Konteent Media godinama posluje s klijentima iz regiona, te je veliki broj naših klijenata upravo iz Sarajeva. Ovako ćemo im biti bliže, a sigurna sam da će ovaj potez doprinijeti dodatnom rastu agencije. Veliki broj naših klijenata je iz Srbije, tako da planiramo i otvaranje kancelarije  u Beogradu.

Konkurencija postoji u svim gradovima i smatram da je  ona  izuzetno bitna i zdrava za svaki biznis, naročito za kreativnu industriji, gdje jedni druge motivišemo i podstičemo na dodatni rast i razvoj.

Šta po Vašem mišljenju Konteent Mediju razlikuje od drugih marketinških agencija, koje su vaše prednosti?

Nataša Mitrović: Sa moje tačke gledišta kao i povratnih informacija od naših klijenata, ono što Konteent Media agenciju razlikuje od drugih je definitivno stručan tim kreativaca i ljubav prema poslu. Naš tim je mlad, energičan, željan kompetencije i spreman na svaki izazov i zadatak. Rekla bih da  je to ono što nas čini konkurentnijim od drugih - naš entuzijazam i zaljubljenost u marketing, u ono što stvaramo. Moram napomenuti da smo full servis marketing agencija, te kod nas kijent dobija sve na jednom mjestu, od ideje, brendinga, promocije na društvenim mrežama, video-produkcije, dizajna promo materijala, bilborda itd.

Dok širite kvadrate prostora, to znači da širite listu zadovoljnih klijenata?

Nataša Mitrović: Istina. Naš portfolio klijenata se zaista brzo širi, pod broj jedan zbog zadovoljstva postojećih klijenata (neki od njih su Persen, Full Dent, Esensa, X express, Ideal kompani, Tržnica Banjaluka) kao i zbog činjenice da smo počeli raditi s velikim brendovima kao što su Gazprom i Banjalučka pivara. 

Na kojim projektima trenutno radite?

Nataša Mitrović: Radimo na rebrandingu proizvoda "Sava  Semberija", podsjetila bih da je ova prehrambena industrija  bila jedna od najpoznatijih u bivšoj Jugoslaviji. Svakako bih izdvojila i nedavno završeni projekat, a to je novi vizuelni identitet Turističke organizacije grada Trebinje. Biti dijelom te priče zaista je veliko zadovoljstvo.

Može li se potrošiti kreativnost? Desi li se kada rečenica - nemam ideje, šta onda?

Nataša Mitrović: Desi se, nekada pomislimo da smo udarili u zid. No ideje se ipak rađaju, čemu doprinosi brainstorming svih članova tima, a nekad dođu kada to najmanje očekujemo. Entuzijasti smo, nekad posustanemo, ali ne odustajemo. 

Koji je najizazovniji zadatak koji ste dobili od klijenta?

Nataša Mitrović: Definitivno najizazovniji zadatak je bila produkcija promo video filmova za poznata Švajcarska skijališta. Za 4 dana naš tim je trebao da obiđe 4 različita skijališta, četiri lokacije i snimi različite video materijale, naravno sve na skijama. Bilo je izazovno fizički, profesionalno, a i u stisci sa vremenom.

Žena ste u svijetu digitalnog marketinga na našem balkanskom području, da li je gospođa Mitrović opasan CEO?

Nataša Mitrović: Ha ha. Nataša je entuzijasta, ponekad idealista, tvrdoglava, puna energije, zaljubljenik u prirodu i sport, polumaratonac, planinar, pravedan i odlučan CEO. Iza energije i osmijeha stoji znanje stečeno na osnovnim studijama Media Communications u Beču i Ženevi, master studije Marketing and Corporate Communications u Madridu (IE University - jedan od najviše rangiranih fakulteta na svijetu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije