Društvo

Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje

Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje
Foto: N.N. | Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje

SANSKI MOST - Više od 2.000 ljubitelja borbi bikova uživalo je na koridi, koja je u proteklu nedjelju 18. put organizovana u selu Hrustovu, desetak kilometara od Sanskog Mosta.

Ovaj događaj je održan pod nazivom "Korida u Seferovićima", po istoimenom zaseoku u pomenutom selu, a nastupilo je 30 bikova bodača, čiji su vlasnici došli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Prema riječima Seada Seferovića, jednog od organizatora, održano je ukupno 15 borbi u više kategorija, zavisno od veličine i težine bikova bodača.

Najatraktivnija je bila posljednja borba, kada su u teškoj kategoriji snage odmjerili Brizan, u vlasništvu Elmedina Kukavice iz Sanskog Mosta, i Medonja, čiji je vlasnik Rađa Škrbić iz Mrkonjić Grada. Nakon neizvjesne i uzbudljive borbe, tokom koje nijedan od bikova bodača nije želio pokazati slabost niti ustuknuti pred protivnikom, više strpljivosti i hrabrosti pokazao je bik Brizan.

Zanimljivo je kako u borbama nije nastupio bik Bijeli Soko, čiji je vlasnik već pomenuti Seferović, jer je povrijedio nogu neposredno pred borbu. Također, u sklopu ovog događaja održana je i izložba junaca, a najbolje ocjene zaradilo je trogodišnje grlo u vlasništvu Mehe Omerovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije