Društvo

Kotorvarošani sakupljali novac za liječenje Minje Matić

Kotorvarošani sakupljali novac za liječenje Minje Matić
Foto: Srna | Kotorvarošani sakupljali novac za liječenje Minje Matić

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu je danas organizovan humanitarni bazar za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Srbije, koja boluje od spinalne atrofije mišića.

Akciju, u okviru kampanje Facebook grupe "Normalne mame Banjaluka", organizovala je Kotorvarošanka Nikolina Knežević, a podržale su je brojna kotorvaroška udruženja, pekari i druge organizacije sa svojim radovima i proizvodima.

"Pripremili smo razne poslastice, kolače, krofnice, mafine, igračke, knjige, cvijeće, odjeću i razne druge stvarčice. Posebno smo radosni zbog učešća dječice sa svojim radovima, koji su doprinijeli da ovaj bazar bude obogaćen plemenitošću", istakla je Kneževićeva.

Kupovinom nekih od izloženih proizvoda po simboličnim cijenama Kotorvarošani su učinili dobro djelo i pomogli liječenje Minje Matić iz Kragujevca.

Jednogodišnja Minja Matić boluje od rijetke i izuzetno teške neuromišićne bolesti - spinalne mišićne atrofije tipa 1, za čiji je lijek potrebno 2,4 miliona dolara.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, a ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije