Društvo

Kotorvaroška sela rješavaju decenijski problem

Kotorvaroška sela rješavaju decenijski problem
Foto: Moj Kotor Varoš | Kotorvaroška sela rješavaju decenijski problem

KOTOR VAROŠ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i direktor Fonda za zaštitu životne sredine RS Srđan Todorović izrazili su danas zadovoljstvo što će zahvaljujući investiciji sa republičkog nivoa za veliki broj mještana nekoliko kotorvaroških sela biti riješen decenijski problem sa vodosnabdijevanjem.

Pašalić i Todorović su posjetili mještane sela Prisoje i Podosoje i obišli radove u okviru izgradnje nove vodovodne mreže, prenosi "Moj Kotor Varoš". Sa mještanima su razgovarali i savjetnik predsjednice RS i zajednički kandidat  SP-a, SNSD-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljanin i načelnik susjedne opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

Pedesetak domaćinstava Prisoja i Podosoja nakon 30 godina će imati uredno snabdijevanje vodom zahvaljujući projektu vrijednom 77.000 KM koji je za ovu namjenu odobrio Fonda za zaštitu životne sredine u saradnji sa Vladom RS. Ovim projektom je obuhvaćena i izgradnja vodovodne mreže u obližnjim selima Tovladić, Čitluk i Šibovi, a radove će sufinansirati  opština Kotor Varoš sa 40.000 KM.

Dragan Katana je u ime mještana zahvalio Pašaliću i ostalim gostima na posjeti, navodeći da je vodosnabdijevanje ključni infrastrukturni problem koji je kočio razvoj pomenutih sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije