Društvo

Kreće detaljna istraga nakon regionalne havarije sa strujom

Kreće detaljna istraga nakon regionalne havarije sa strujom
Foto: Pixabay/Ilustracija | Kreće detaljna istraga nakon regionalne havarije sa strujom

BRISEL - Komitet za sistemske operacije Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije izvršiće detaljnu istragu incidenta koji su se dogodili na elektro-mrežama u jugoistočnom dijelu elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope i izazvali nestanak struje u većem dijelu Crne Gore, Albanije, BiH i djelimično Hrvatske.

"ENTSO-E trenutno prikuplja sve relevantne tehničke podatke o ovom događaju od pogođenih TSO-a i pružiće više informacija što je prije moguće", navodi se u saopštenju obajvljenom na sajtu Komiteta.

Iz ENTSO-E navode da će, u skladu korišćenjem skale za klasifikaciju incidenata, izvršiti detaljnu istragu događaja u narednim sedmicama, uz podršku ekspertske komisije.

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i djelimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi dijelovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije