Društvo

Kroz kampanju "Inspirisani srcem" donirali više od 200.000 KM

Kroz kampanju "Inspirisani srcem" donirali više od 200.000 KM
Foto: Ustupljena fotografija | Kroz kampanju "Inspirisani srcem" donirali više od 200.000 KM

SARAJEVO - Deveta kampanja "Inspirisani srcem", koju organizuju Intesa Sanpaolo banka i kompanija "Visa", realizovana je prošlog mjeseca.

Riječ je o kampanji koja je trajala 30 dana i u kojoj su korisnici Visa Inspire i Visa Platinum kartica putem njihovog korištenja za plaćanje svojih svakodnevnih potreba dali doprinos istoj, jer se od svake njihove transakcije, a bez dodatnog troška, izdvajao iznos od 0,10 KM.

Korisnici Visa kartica Intesa Sanpaolo banke napravili su veliki broj transakcija, te će organizatori ove godine donirati 38.000 KM u humanitarne svrhe.

"Mi u Intesa Sanpaolo banci jako smo ponosni na svaki oblik pomoći društvu u kojem djelujemo, ali kampanja 'Inspirisani srcem' je zaista nešto posebno za nas iz razloga što kroz nju, zajedno s kompanijom 'Visa' i našim klijentima, potpomažemo mjesta na kojim život počinje - porodilišta. Od prve kampanje do danas uspjeli smo izdvojiti i donirati više od 200.000 KM, od kojih je veći dio bio usmjeren na porodilišta, dok je ostatak u ranijim godinama bio namijenjen za pomoć liječenju naših sugrađana, pomoći za udruženja, škole, te stanovništvu BiH nakon nemilosrdnih poplava u maju 2014. godine", naveo je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo banke. Dodao je da se raduju što će naredne godine kampanja slaviti svoj jubilej, te najavljuje da će ona biti drugačija od dosadašnjih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije