Društvo

Kusturić: Fond zdravstva likvidan i stabilan

Kusturić: Fond zdravstva likvidan i stabilan
Foto: Srna/Arhiva | Kusturić: Fond zdravstva likvidan i stabilan
Srna

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske likvidan je i stabilan, a nema dugova prema zdravstvenim ustanovama, izjavio je direktor Fonda Dejan Kusturić.

"Cilj je da stabilizujemo zdravstvo u Srpskoj, da Fond bude finansijski stabilan, te da nastavi s proširivanjem prava naših osiguranika i građana", rekao je Kusturić novinarima u Narodnoj skupštini.

On je podsjetio da je Fond prije samo četiri godine imao ukupne obaveze 568 miliona KM, a danas su 417 miliona KM uprkos podizanju kredita u posljednje dvije godine od 133 miliona i 60 miliona KM čiji je cilj bio da se unaprijedi likvidnost.

Kusturić je rekao da su potraživanja Fonda 300 miliona KM, i to onih koja se smatraju naplativim.

Kada je riječ o virusu korona, on je naveo da je oprez na tom planu potreban, a nikako panika.

Kusturić je rekao da Fond nije kupio poslovni prostor u Trebinju za koji su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini naveli da je plaćen 1,8 miliona KM, iako je, kako tvrde, njegova prava vrijednost 400.000 KM.

On je rekao da Fond u ovom slučaju sudski štiti svoja prava, te da čeka izvršenje pravosnažnih presuda u svoju korist.

Kusturić je dodao da se očekuje da i drugi nadležni organi završe predmet i utvrde da li je bilo određenih nepravilnosti i u smislu pravno-formalnog stanja u vezi s tim prostorom.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović je rekao da je prilikom kupovine poslovnog prostora Fonda zdravstva u Trebinju Srpska oštećena za 1,8 miliona KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije