Društvo

Ljepojević: "Argumenti" ne prodaju maglu

Ljepojević: "Argumenti" ne prodaju maglu
Ljepojević: "Argumenti" ne prodaju maglu

BANJALUKA - Kvalitet, kontinuitet i aktuelnosti osnovne su vrijednosti časopisa "Argumenti", koji je danas napunio prvu deceniju postojanja, rekao je Milan Ljepojević, glavni urednik "Argumenata", na promociji 30. izdanja.

"Naš osnovni princip su teme iz RS, BiH, regiona, Evrope pa i cijelog svijeta. Prednost dajemo mladim autorima i osnovni metodološki pristup je primijenjena nauka, jer 'Argumenti' ne prodaju maglu", rekao je Ljepojević.

On se osvrnuo na rad o bezbjednosti Balkana profesora Branka Krge, u kojem se navodi da su na ovom prostoru otvorena četiri žarišta, odnosno krize u Makedoniji, Srbiji, prvenstveno Kosovu, Crnoj Gori i BiH.

"Rezultat toga su globalni odnosi Rusije i SAD u kontekstu nove američke administracije i čekanja šta će se desiti u tim odnosima. Krga smatra da je za nas najbolje kada su ti odnosi izbalanisirani", istakao je Ljepojević.

Saša Mićin, jedan od autora časopisa, rekao je da je tekstom "Degradacija životne sredine - novi bezbjednosni izazov", dao skroman doprinos upozorenju društvene zajednice na opasnosti koje po ljudski rod stvara neodgovoran odnos prema prirodnom okruženju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije