Društvo

Ljeto je stiglo, s njim i najbolje zabave. Neka ih prate i najbolje fotografije

Ljeto je stiglo, s njim i najbolje zabave. Neka ih prate i najbolje fotografije
Foto: N.N. | Ljeto je stiglo, s njim i najbolje zabave. Neka ih prate i najbolje fotografije

Ljeto je vrijeme kada najviše vremena provodimo vani, putujemo i uživamo u svim blagodatima koje nam priroda daje, a sve te predivne prizore koje vidimo uvijek želimo zabilježiti i na fotografiji. Želimo, naravno, zabilježiti i da smo i mi bili na toj lokaciji, a za to nam je uvijek potreban i telefon sa savršenom kamerom jer niko od nas ne voli kada mora napraviti desetine fotografija da bi jedna bila ona prava koja bi uhvatila ono što i naše oko vidi.

Ako nabavimo telefon koji pouzdano ima odličnu kameru i koji svaki trenutak i prizor koji vidimo može zabilježiti i foto ili video-dokumentovati, onda je naše spremanje potpuno. Telefoni iz serije Galaxy S22 savršen su izbor za fotografisanje, ali i snimanje svih dragih i važnih trenutaka.

Samsung Galaxy S22 telefoni savršen su saveznik za kreiranje uspomena koje ćete željeti da imate i podsjetiti se na njih i za nekoliko godina, na primjer sa nekog druženja gdje se okupila vaša porodica ili društvo koje dugo niste vidjeli, sa slavlja koje vam je izuzetno važno ili jednostavno sa mjesta na kojem ste se osjećali lijepo i sretno. Čak i sa nenadane zabave na kojoj ste se našli među velikim brojem ljudi. Nema prepreka za savršene fotografije ili video.

Njeno veličanstvo kamera

Galaxy S22 i S22+ modeli donose tri zadnje i jednu prednju kameru za odlične selfije ili video-zapise. Spoj 12MP ultraširokougaone kamere, 50MP širokougaone kamere koja osvjetljava mrak, kao i 10MP telefoto kamere uz koju daleko postaje blizu, vašu fotografiju učiniće još stvarnijom. Osim brzine obrade fotografija i video-zapisa, Samsung Galaxy S22 serija nudi izdržljivu bateriju čije trajanje može biti čak duže od jednog dana. Ukoliko vam se baterija isprazni, ponovo će se napuniti za desetak minuta uz pomoć brzog punjenja.

Mobitel kojim ćemo praviti savršene fotografije možemo birati, ali ne možemo uticati na vrijeme, na promjenu dana i noći, kao ni na to koliko se ljudi nalazi u prostoru koji želimo fotografisati. Nove Nightography karakteristike Galaxy S22 serije pametnih telefona lako neutralizuju vremenske uslove poput prejakog sunca ili oblačnog dana, na način da propuštaju više svjetla, stavljaju fokus na detalje i pružaju upečatljive boje čak i u mraku.

Svoje video-zapise moći ćete snimati čak i u gužvi, dok hodate ili trčite, a da ne morate razmišljati o tome kako će taj video izgledati. Ugao optičke stabilizacije slike poboljšan za 58 posto vaše video-zapise učiniće visokokvalitetnim i sa velikom rezolucijom.

Klik do slanja i prebacivanja fotki

Ono što je za S22 seriju zanimljivo je i mogućnost dijeljenja fotografija s prijateljima ili na drugom uređaju, te je potreban samo jedan dodir u Quick Share opciji, koja fotografije i video-zapise s lakoćom prebacuje na Galaxy Tab tablet uređaje ili računar.

Osim što fotografije i video-zapise možete lako i brzo prebaciti na druge uređaje, sada možete koristiti i Smart Viewer koji vam omogućava korištenje više radnji u isto vrijeme, poput video-poziva i pisanja podsjetnika sebi za neku obavezu uz pomoć S Pen olovke koja se nalazi u novom Galaxy S22 Ultra telefonu.

Telefoni iz Galaxy S22 serije će se uklopiti u vašu svakodnevicu i postati vaš nezamjenjiv saputnik i pomoćnik u obavljanju svakodnevnih obaveza, ali i u trenucima opuštanja i odmora će biti tu da vam omoguće najbolji ugođaj. Kamera ovih telefona će zabilježiti sve trenutke kojih se želite sjećati, tako da ćete uz telefon uz sebe uvijek imati i mnoštvo uspomena koje ćete moći pregledati u bilo kojem trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije