Društvo

Pratite nas na Google news

Lukač: Ćulum najbolji izbor, očekujem bolju saradnju sa SIPA

Lukač: Ćulum najbolji izbor, očekujem bolju saradnju sa SIPA
Foto: N.N. | Lukač: Ćulum najbolji izbor, očekujem bolju saradnju sa SIPA
Srna

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da očekuje da će Darko Ćulum biti što prije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ocijenivši da je on najbolji izbor.

"Riječ je o kadru sa najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma, očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i Sipe, a samim tim i više zajedničkih akcija s ciljem bezbjednosti naših građana koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou", rekao je Lukač za "Glas Srpske".

Nakon isteka mandata Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić predložio je Ćuluma za novog direktora SIPA.

Radončić je rekao da je stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da za direktora SIPA bude izabran Stanić, te nakon konsultacija sa parlamentarnom većinom donio odluku da predloži Ćuluma čije je imenovanje u proceduri.

Stanić posljednjih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma, a od kada je napustio Sipu tom agencijom rukovodi zamjenik direktora Đuro Knežević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije