Društvo

Pratite nas na Google news

Lukač: U Srpskoj nema slučajeva nestale djece

Lukač: U Srpskoj nema slučajeva nestale djece
Foto: N.N. | Lukač: U Srpskoj nema slučajeva nestale djece
Srna

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da u Republici Srpskoj nema slučajeva nestale djece, dok u EU svake dvije minute nestane jedno dijete, a svake godine 250.000.

On je povodom 25. maja - Međunarodnog dana nestale djece, novinarima u Banjaluci rekao da je u prošloj godini bilo 27 prijava nastanka djece, ali da ih je policija brzo pronašla žive i zdrave.

Lukač je naveo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske od 18. do 25. maja organizovati preventivnu kampanju "Rastimo sigurno", čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite djece na putu od kuće do škole i nazad.

U okviru ove kampanje, Lukač je danas u banjalučkoj Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka održao predavanje učenicima drugog i trećeg razreda o temi bezbjednog ponašanja.

"Objasnili smo im kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, iako uglavnom djeca ovog uzrasta na nastavu dolaze u pratnji roditelja", pojasnio je ministar.

On je dodao da je djeci naglašeno da se ne trebaju obraćati nepoznatim licima i ulaziti im u auto.

Lukač je podsjetio da Srpska ima program školskog policajca i da su oni često prisutni u školama.

Pomoćnik direktora u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Banjaluci Simeun Raljić rekao je da djeca u ovoj školi do trećeg razreda na nastavu dolaze u pratnji roditelja i da nije bilo slučajeva nestanka djece.

Na Trgu Krajine u Banjaluci od 10.30 do 11.30 časova pripadnici Policijske uprave Banjaluka dijeliće građanima promotivni materijal koji se odnosi na savjete šta treba da urade u slučaju nestanka djeteta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske član je Međunarodne organizacije "Amber alert" koja se bavi problematikom nestale djece.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije