Društvo

MF grupacija u humanoj misiji na Dan planete Zemlje: ESG kao inovativnost u finansijskoj djelatnosti

MF grupacija u humanoj misiji na Dan planete Zemlje: ESG kao inovativnost u finansijskoj djelatnosti
Foto: Ustupljena fotografija | MF grupacija u humanoj misiji na Dan planete Zemlje: ESG kao inovativnost u finansijskoj djelatnosti

Prikupljanjem i poklanjanjem odjeće i drugih vrsta tekstila MF grupacija je ovogodišnji Dan planete Zemlje obilježila još jednom humanom akcijom.

 Tekstil koji su zaposleni u grupaciji prikupljali na tri lokacije u Sarajevu i Banjaluci doniran je humanitarnoj organizaciji "ADRA" iz Sarajeva i udruženju građana "Mozaik prijateljstva" iz Banjaluke, jer upravo ove organizacije, kroz projekat "Hljeb od tekstila", tekstil poklanjaju,  prodaju ili recikliraju za izradu i prodaju drugih predmeta, a sredstva koja na taj način dobiju, ulažu u svoje javne kuhinje.

"Željeli smo da zajedno sa zaposlenima, kao pojedinci i kao kolektiv, učestvujemo u održivim inicijativama, čineći dobra djela za ljude i planetu. Članice MF grupacije djeluju udruženo u stvaranju pozitivnih promjena, izdvajanjem značajnih resursa u društveno odgovoran rad, a slične aktivnosti će imati i u budućem period", istakla je Ivana Živković, član Upravnog odbora MF grupe.

Članice MF grupacije godinama unazad pomažu udruženju građana "Mozaik prijateljstva", a ovo je bila prilika da to urade na drugačiji način, višestrukim uvažavanjem koncepta održivog razvoja. Na taj način, MF grupacija posluje u skladu sa ESG principom - ekologija, društvo i upravljanje, koji u korporacijama predstavlja skup kriterijuma koji se odnose na načine upravljanja svojim uticajem na životnu sredinu, tretmanom zaposlenih i drugih zainteresovanih strana i pridržavanjem dobrih praksi korporativnog upravljanja.

"MF grupacija prati trendove vezane za ESG principe, a kao domaća grupacija, na našem tržištu, ona ima priliku da ih i kreira. Prepoznali smo priliku da svoje dosadašnje vrijednosti, koje se prožimaju kroz sve sfere našeg poslovanja, dalje razvijamo u kontekstu ESG principa", istakla je Živković.

Današnja donacija ujedno je i pokazatelj spremnosti zaposlenih da u svakom trenutku na najbolji mogući način promovišu volonterizam i rade na razvoju navika za recikliranje otpada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije