Društvo

MUP RS podiže obučenost na mnogo viši nivo

MUP RS podiže obučenost na mnogo viši nivo
Foto: N.N. | MUP RS podiže obučenost na mnogo viši nivo

BANJALUKA - Četvrtoj grupi od 40 polaznika obuke za policijske službenike Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS danas su u Centru za obuku u Zalužanima u Banjaluci uručena uvjerenja.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da je i ova grupa obučena kao i prethodne, da rade iste tehnike, i kada se nađu na terenu bilo gdje u Srpskoj, više jedinica Žandarmerije iz bilo koje Policijske uprave mogu zajedno da izvrše bilo koju akciju.

"Ovo je nešto što se pokazalo veoma efikasno i dobro", rekao je Lukač i dodao da obukom sprovedenom na isti način MUP podiže svoju obučenost na mnogo viši nivo.

Istakao je da su tehnike obuke kompatibilne i sa onima koje sprovodi Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), pa u bilo kojoj akciji širom Srpske mogu zajedno da zaštite građane.

Kazao je da su polaznicima u Centru za obuku u Zalužanima omogućeni svi uslovi, a oni su obuku prošli veoma uspješno. Lukač je rekao da četvrta grupa ima 40 članova, odnosno četiri grupe iz različitih jedinica Žandarmerije, a među polaznicima koji su uspješno završili obuku je i jedna djevojka.

Istakao je da su djevojke veoma uspješne na Policijskoj akademiji, te da su veoma zainteresovane za uniformu i policijske poslove.

"Iz tog redovnog sastava djevojaka koje imamo u MUP-u pojedine djevojke se odluče da budu i pripadnici Žandarmerije. Takođe i u SAJ imamo nekoliko djevojaka koje veoma uspješno rade svoj posao, kao i momci, i mogu samo da im čestitam na tome. Svaka čast", rekao je Lukač.

Dodjeli uvjerenja polaznicima obuke prisustvovao je i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije