Društvo

MUP RS podnio izvještaje protiv 28 osoba zbog krijumčarenja migranata

MUP RS podnio izvještaje protiv 28 osoba zbog krijumčarenja migranata
Foto: Arhiva | MUP RS podnio izvještaje protiv 28 osoba zbog krijumčarenja migranata
Fena

BANJALUKA - Policija Republike Srpske (RS) je od početka godine pronašla 2.852 migranata, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, a u najvećem broju slučajeva kod sebe nisu imali lična dokumenta.

"Više od polovine migranata pronađeno je na području Policijske uprave Bijeljina, dok je značajan broj evidentiran na području Zvornika", saopšteno je je nakon treće sjednice Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS.

Tužilaštvu BiH podnijeli su 23 izvještaja protiv 28 osoba zbog osnova sumnje da su počinili 25 krivičnih djela krijumčarenje ljudi.

"Na području RS nisu evidentirana krivična djela ili prekršaji narušavanja javnog reda i mira koje su izvršili migranti, a razlog je, među ostalim i to što je policija RS uspostavila dobru kontrolu kretanja migranata", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Na sastanku, kojim je predsjedavao Darko Ćulum, direktor policije RS, takođe je istaknuta spremnost policije da, ukoliko se za tim ukaže potreba, stavi na raspolaganje i veći broj policijskih službenika koji bi pomogli Graničnoj policiji BiH u sprečavanju i otkrivanju ilegalnih migranata. 

Trenutno je 78 policijskih službenika MUP-a RS angažovano da u ovom smislu pomogne Graničnoj policiji.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije