Društvo

MUP USK: Nije bilo prekomjerne sile prema migrantima

MUP USK: Nije bilo prekomjerne sile prema migrantima
Foto: N.N. | MUP USK: Nije bilo prekomjerne sile prema migrantima

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona provelo je internu istragu koja je pokazala kako nije bilo prekomjerne upotrebe sile prema migrantima tokom akcije koja je prije nekoliko dana provedena u prihvatnom centru "Miral" u Velikoj Kladuši.

Kako se navodi iz policije, njihovu intervenciju zatražili su uposlenici Međunarodne agencije za migracije (IOM), koji upravljaju ovim kampom, jer su im životi bili ugroženi. 

Dalje se ističe kako su razlozi za policijsku intervenciju bili nasilničko ponašanje ilegalnih stranih državljana, a tokom intervencije pripadnici policije su napadnuti kamenicama, pa su dvojica policijskih službenika zadobili lakše tjelesne povrede. 

O cijelom slučaju obavješteno je Tužilaštvo USK. 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da pripadnici policije USK primjenjuju silu nad nekoliko migranata. 

Pretpostavlja se kako su autori video snimaka migranti koji su ih potom okačili na pomenute mreže. 

Ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić, istakao je kako se pripadnici policije često suočavaju s nasilničkim ponašanjem pojedinih migranata. 

"Ukoliko je bilo nasilja i prekoračenje ovlasti od strane policajaca, to će ispitati naša unutrašnja kontrola", kazao je Kljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije