Društvo

MUP USK traga za Borisom Duvnjakom

MUP USK traga za Borisom Duvnjakom
Foto: N.N. | MUP USK traga za Borisom Duvnjakom

BIHAĆ - Za Borisom Duvnjakom (59) iz Mrkonjić Grada MUP USK raspisao je međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je opet počinio prevaru.

Za Duvnjakom, koji je stari policijski znanac i koji ima podeblji dosije u policiji, potjernica je raspisana na osnovu naredbe Opštinskog suda u Bihaću i ovaj put ga terete da je prevario nekoliko osoba na području USK, ali detalji tih prevara nisu saopšteni.

Takođe, za njim je proteklih godina bilo na snazi više potjernica, među kojima i ona Osnovnog suda Mrkonjić Grad jer je bio osumnjičen da je prevario svoju  tetku  iz Hrvatske i još nekoliko rođaka kako bi prilikom podjele  imovine rasprodao zemlju. Tako je falsifikovao ispravu javnog bilježnika iz Hrvatske i potpis svoje tetke na punomoći kako bi mogao da učestvuje u dijeljenju imovine svoje rodbine u ime tetke te prodao zemlju u Mrkonjić Gradu i tako neovlašteno zaradio oko 25.000 maraka.

U moru prevara u kojima je varao građane, članove porodica zatvorskih cimera, ali i svoje porodice, izdvojićemo njegovu zanimljivu dosjetku kada je onomad u Hrvatskoj  varao sveštenike lažno se predstavljajući kao kum Ante Gotovine.   Naime, Duvnjak je 2013. godine obilazio istarske župe i tražio novčanu pomoć, ali su ga otkrili.

"Došao je i kod mene i zatražio ispovijed, jer se, kako mi je rekao, nije ispovjedio šest godina, iako je zapravo u tri dana triput bio na ispovijedi. Njegova je priča da je hrvatski branitelj koji je šest godina bio u zatvoru, da je iz Splita, ali će doći živjeti ovdje. No, sada mu je želja vidjeti sina koji studira u Švicarskoj, a čiji je krsni kum general Ante Gotovina, kojeg će on pozvati da dođe u našu crkvu na misu. Nakon ispovijedi zatražio je i od mene novac koji će, kako mi je rekao, vratiti za tjedan dana čim stigne iz Švicarske", ispričao je tada jedan od župnika kod kojeg je dolazio.

Kada ga je upitao zašto vara sveštenike te laže i na ispovijedi,  Duvnjak  se uspaničio i pobjegao.

Osim prevara, lažnih predstavljanja i  falsifikovanja, Duvnjak je poznat i po bijegu iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, gdje je izdržavao kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog utaje poreza i falsifikovanja isprave.

Naime, on je  u junu 2009. godine pobjegao iz zatvora kada je dobio dopust jer je bio uzoran zatvorenik, ali je uhapšen na osnovu potjernice u maju 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije