Društvo

Magla i jak vjetar otežavaju saobraćaj na pojedinim dionicama

Magla i jak vjetar otežavaju saobraćaj na pojedinim dionicama
Foto: N.N. | Magla i jak vjetar otežavaju saobraćaj na pojedinim dionicama

Magla jutros smanjuje vidljivost magistralnom putu Doboj-Tuzla, dok na dionici Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Livna povremeno duva jak vjetar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva saobraćaj se odvija nesmetano, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na učestale odrone, posebno na putnom pravcu Brod na Drini–granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje se vozi otežano.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Dionicom Stanić Rijeka-Doboj-Karuše prevozi se vangabaritni teret, te se vozačima na tom putnom pravcu skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Izmjene su aktuelne na putnom pravcu Modriča-Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-granica sa Federacijom BiH, kao i na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke zbog izgradnje kružnog toka.

Radi se i na magistralnom putu kroz Laktaše gdje je kroz centar zabranjen teretni saobraćaj, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put, iz pravca Gradiške petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela "Ćubić", iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, granica Republike Srpske i FBiH, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Radovi se izvode i na putevima na području Kotor Varoša, te na regionalnim putnim pravcima Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina, i Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH i dalje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Јasen na putu Prozor-Јablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, a vozila iznad 7,5 tona, osim autobusa, preusmjeravaju se na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi su izvode i na putnim pravcima Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije