Društvo

Magla na dionicama uz rijeke

Magla na dionicama uz rijeke
Foto: N.N. | Magla na dionicama uz rijeke

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske pozvao je jutros vozače da zbog magle voze oprezno na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno Vrbasa, Bosne, Spreče, Save i Lašve.

Saobraćaj se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na putevima na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Drinjača-Milići-Vlasenica, Banjaluka-Čelinac u mjestu Ada, u Prijedoru gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Johovac-Rudanka, te regionalnim putnim pravcima Lukavica-Pale i Šekovići-Caparde.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na auto-putu Gradiška-Banjaluka na lokalitetu "Mahovljanske petlje", a u toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola".

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj je usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad potpuno obustavljen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke do sutra će biti obustavljen saobraćaj na raskrsnici ulica Isaije Mitrović-Solunska zbog završetka izgradnje kružne raskrsnice. Izmjene su aktuelne i na drugim lokacijama na kojima se izvode radovi.

U FBiH u toku su radovi u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog čega dolazi do gužve i formiranja kolona u oba smjera. Obustava saobraćaja na ovoj lokaciji aktuelna je u noćnim časovima, od pola časa poslije ponoći do 4.30 časova. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Radovi su aktelni i na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i na magistralnim putnim pravcima Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Doboj-Gračanica, Doljani-Metković i Lanište-Ključ.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja, a iz AMS-a podsjećaju da je iz bezbjednosnih razloga i dalje zabranjen saobraćaj za autobuse i teretna vozila preko graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije