Društvo

Pratite nas na Google news

Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost
Foto: N.N. | Magla smanjuje vidljivost
Srna

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj kolovozi su mokri i klizavi, a mjestimična magla smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama, uz rijeke i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", opština Brod, dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Saobraćaj je zbog pokretanja klizišta, potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice, na dionici regionalnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan i na spoju sa ulicama Momčila Popovića i Dr Jovana Raškovića izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara.

U Federaciji BiH na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu "Vranduk dva", na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično, a tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici formiraju se duže kolone u oba smjera.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nisu evidentirana duža zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse zbog bezbjednosnih razloga.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije