Društvo

Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost
Foto: N.N. | Magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Duž rijeke Save, na području Banjaluke, te u višim predjelima na zapadu, u centralnim krajevima Republike Srpske i gornjem Podrinju jutros je smanjena vidljivost zbog magle, a kolovozi na ovim dionicama su vlažni i klizavi.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se, svaki dan osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova, a izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica zbog radova.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac lokalitet Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, gdje radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić Prosjek aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu MSP "Gornji Božinci" od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku je izgradnja mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore.

Izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik gdje su u toku su radovi i na izgradnji mini hidroelektrane.

U toku su i radovi na regionalnom putu dionica Šekovići-Caparde, a saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH /FBiH/ danas počinje sanacija mosta na petlji Blatuša, kod Zenice, zbog čega će na ovoj petlji za saobraćaj biti zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus kovid-19, ne stariji od 72 časa. Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije