Društvo

Magla u kotlinama, jaki udari vjetra na području Kneževa

Magla u kotlinama, jaki udari vjetra na području Kneževa
Foto: Ilustracija | Magla u kotlinama, jaki udari vjetra na području Kneževa

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim ili vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na jake udare vjetra na području Kneževa.

Zbog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Danas od 8.00 do 17.00 časova, zbog radova, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero - Šipovo.

Na regionalnom putu Bistrica - Podgrab, zbog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lapišnica - LJubogošta.

Na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lamovita - Ivanjska, ukupne dužine 690 metara.

Na spoju magistralnih puteva Kobaš - Derventa - Žirovine i Derventa /Žirovine/ - Vrhovi zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova u tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Banjaluka - Stari Majdan dva, na regionalnom putu Ugljevička Obrijež - Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na dionicama granica FBiH/Republike Srpske Ledenice - Crkvina - Modriča - granica Republike Srpske/FBiH Karuše, granica FBiH/Republike Srpske Karuše - Doboj - Johovac - auto-put - Banjaluka - Prijedor - Novi Grad - granica Republike Srpske/FBiH Otoka, granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka –auto-put Banjaluka – "Sim impex", Kotor Varoš - Banjaluka - auto-put- granični prelaz Gradiška i granični prelaz Deleuša - Gacko - Nevesinje - granica Republike Srpske/FBiH Velagić kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputsva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa sutra od 12.00 časova do petka, 7. januara, do 24.00 časa.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području FBiH zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova, saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Olovo - Kladanj, Jablanica - Mostar, Doboj - Gračanica, Grude - LJubuški i Stolac - Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije