Društvo

Majke troje i više djece imaće ista prava u RS i Srbiji

Majke troje i više djece imaće ista prava u RS i Srbiji
Foto: N.N. | Majke troje i više djece imaće ista prava u RS i Srbiji

BANJALUKA - U okviru projekta "Ponosna kartica cijena minus za tri plus" do sada je podijeljeno oko 1.800 kartica na području Banjaluke, a u njega je uključeno oko 150 privrednih subjekata.

Ovo je istaknuto u subotu u okviru konferencije "Srpska i Srbija za porodicu", koja je u subotu održana u Banjaluci u organizaciji Pokreta za decu "Tri plus" iz Čačka i banjalučke Fondacije "Za život".

Predsjednik Pokreta Vladica Gavrilović rekao je da je ovo veliki dan i za Srpsku i za Srbiju, koje vode bitku za povećavanje nataliteta, za opstanak.

"Štitimo porodice sa troje i više dece sa željom da nam se pridruže i oni koji imaju jedno ili dvoje te da na taj način omogućimo večnost Srbiji i Srpskoj. U zadnjih nekoliko decenija u Srbiji je oko 38.000 ljudi manje, a slično je i u RS. Zato nam je cilj da nas bude mnogo više ", poručio je Gavrilović. 

Na konferenciji je istaknuto da će majke troje i više djece u Srpskoj i Srbiji od iduće godine imati ista prava i moći će da koriste svoje kartice s obje strane Drine. 

Gavrilović je dodao da je ovo veliki dan i zato što se projektu pridružuje "Dunav osiguranje" u RS, s tim da je kompanija "Dunav" već pružila podršku projektu u Srbiji.

Predsjednik Fondacije "Za život" Boris Tubić rekao je da se projekat "Ponosna kartica cijena minus za tri plus" realizuje na području Banjaluke te da Fondacija ima potpisane ugovore s opštinama Teslić, Laktaši, Srbac i Prnjavor. 

U znak zahvalnosti za podršku u realizaciji ovog projekta uručene su zahvalnice privrednicima, kulturnim radnicima, volonterima i medijima, među kojima su i "Nezavisne novine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije