Društvo

Malenom Isaku potrebno 11.977 evra za rehabilitaciju

Malenom Isaku potrebno 11.977 evra za rehabilitaciju
Foto: Ustupljena fotografija | Malenom Isaku potrebno 11.977 evra za rehabilitaciju

TUZLA - Šestogodišnji dječak sa cerebralnom paralizom Isak Avdić iz Tuzle ne zna šta znači igra niti bezbrižno djetinjstvo, jer od rođenja vodi borbu za svaki pokret.

Za njega je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za pomoć i otvorilo humanitarni broj 17039, kojim je moguće donirati dvije KM.

Rođen je mjesec dana prije termina, kada je njegovoj majci odstranjena maternica, a samim tim ugašena nada da maleni Isak dobije brata ili sestru koji će mu pomagati kroz život.

To ujedno predstavlja i najveći strah njegove majke - ko će se brinuti o njenom Isaku u budućnosti.

On je dijete sa višestrukim motoričkim i mentalnim smetnjama, ne smije izlaziti van, jer se boji zvukova, slika. Zbog neizmjerne roditeljske ljubavi, truda i zalaganja, Isak je tu gdje jeste, napokon može samostalno sjediti, napraviti 15-ak koraka, može sam piti vodu...

Svjesni da lijeka za cerebralnu paralizu nema i da je jedini lijek vježba, Isakovi roditelji su štedjeli, prodavali imovinu, zaduživali se, da bi mu obezbijedili sve kako bi u budućnosti imao život kakav zaslužuje.

Sada im je potrebna pomoć pri finansiranju neurorehabilitacijskih vježbi u Hrvatskoj koje koštaju 11.977,83 evra.

Donacije je moguće uplatiti i putem web platforme www.pomoziba.org, kao i putem standardnih računa Udruženja sa naznakom "Isak Avdić".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije