Društvo

Pratite nas na Google news

Mališani otputovali na ljetovanje u Bečiće

Mališani otputovali na ljetovanje u Bečiće
Foto: N.N. | Mališani otputovali na ljetovanje u Bečiće
Srna

DOBOJ - Na ljetovanje u Bečiće iz Doboja je jutros otputovalo 30 djece u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje Republički javni fond za dječiju zaštitu.

Riječ je o djeci osjetljivih kategorija, prije svega djeci iz socijalno ugroženih porodica, višečlanih i porodica boračkih kategorija, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarenoj djeci, talentovanim sportistima.

Direktor Centra za socijalni rad Doboj Vedran Mitrović rekao je da će djeca u pratnji tri vaspitača i jednog roditelja narednih 10 dana boraviti u Bečićima.

On je naveo da je cilj projekta zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnost vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić uručio je ispred lokalne uprave i prigodan džeparac.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske realizuje projekat "Socijalizacija djece u Srpskoj" od 2002. godine, a ciljne kategorije su djeca od šest do 15 godina čiji se razvoj odvija u nepovoljnim porodičnim, materijalnim i socijalnim uslovima ili je osujećen razvojnim i zdravstvenim problemima.

Ovaj projekat podržavaju Vlada i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije