Društvo

Mališani otputovali u Bečiće

Mališani otputovali u Bečiće
Foto: Srna | Mališani otputovali u Bečiće

KOZARSKA DUBICA - Na ljetovanje u Bečiće iz Kozarske Dubice otputovalo je 26 djece u pratnji dva vaspitača u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", saopšteno je iz Centra za socijalni rad ove opštine.

Učesnici projekta su, kao i prethodnih godina, djeca iz socijalno ugroženih porodica koji su korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, mališani iz višečlanih i boračkih porodica, oni sa posebnim potrebama, kao i hroničnim i zdravstvenim smetnjama, te posebno nadareni i talentovani.

Dubički mališani, koji su sinoć otputovali, u Bečićima će boraviti do 2. jula, a osim odmora i druženja, imaće određeni program aktivnosti za vrijeme desetodnevnog boravka na moru.

Ovaj projekat podržavaju Opština Kozarska Dubica, Vlada Republika Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

"Ljetovanje djece, po pitanju smještaja i ishrane finansira JU 'Javni fond za dječiju zaštitu' Republike Srpske, a lokalna zajednica podržava projekat svake godine, pa tako je i ove godine načelnik Opštine Radenko Reljić obezbijedio sredstva za opremanje djece za odlazak na more, iako je lokalna zajednica u teškoj finansijskoj situaciji", rečeno je u dubičkom Centru za socijalni rad.


 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije