Društvo

Maloljetni pacijent transportovan iz Trebinja u Beograd

Maloljetni pacijent transportovan iz Trebinja u Beograd
Foto: Vesna Duka | Maloljetni pacijent transportovan iz Trebinja u Beograd

TREBINJE - Helikopterski servis Republike Srpske danas je iz trebinjske Bolnice uspješno transportovao sedamnaestogodišnjeg pacijenta sa politraumom, krvarenjem, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti u Urgentni centar u Beogradu.

"Riječ je o pacijentu M.B. (17), državljaninu Srbije, sa dijagnozom politraume, krvarenja u subarahnoidalnom prostoru, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti", rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je naveo da su pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspješno izvršili još jedan vazdušno medicinski transport, čime je broj ovakvih transporta porastao na 17 u ovoj godini.

Kusturić je naglasio da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i medicinsko-tehničko osoblje i tokom ovog prazničnog perioda predano i profesionalno nastavljaju izvođenje operacija vazdušnog medicinskog transporta obezbjeđujuci građanima najbolju medicinsku uslugu i najbrži ransport u regionu svih 365 dana u godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije