Društvo

Manje kvarova na elektromreži

Manje kvarova na elektromreži
Foto: N.N. | Manje kvarova na elektromreži

NOVI GRAD - Preduzeće "Elektrokrajina" a.d. Banjaluka intenziviralo je aktivnosti na velikom projektu modernizacije elektrodistributivne mreže na području koje pokriva u vrijednosti od 30 miliona KM.

Na području Novog Grada završen je prvi korak te je postavljeno 530 novih betonskih umjesto starih drvenih stubova.

Te aktivnosti su završene na području naselja Urije, trafo-područja unska obala, takođe kompletno područje Buljuka i Blagaja te dijelovi naselja Jablanica i Mala Krupska Rujiška, a obuhvaćeno je 20 kilometara niskonaponske mreže sa 1.200 kupaca.

Portparol preduzeća Predrag Klincov izjavio je da veliki projekat modernizacije elektrodistributivne mreže traje tri godine i odvija se u dvije faze.

"Prva faza podrazumijeva postavljanje novih betonskih stubova na srednjenaponskoj dalekovodnoj i niskonaponskoj mreži, razvlačenje i postavljanje kablova. U drugoj fazi je izmještanje mjernih mjesta iz objekata potrošnje i uvođenje daljinskog očitavanja električne energije instaliranjem digitalnih elektronskih brojila", istakao je Klincov.

Tehnički rukovodilac Radne jedinice Novi Grad Igor Cvetojević je izjavio da će ovi radovi značiti mnogo za mještane Novog Grada.

"Ovdje je obuhvaćena rekonstrukcija niskonaponske mreže, koja je u jako lošem stanju, tako da mi idemo u rekonstrukciju kompletnih trafo-područja i samim tim imaćemo manje kvarova. U sljedećoj fazi se izmještaju mjerna mjesta i ide daljinsko očitavanje tako da će naši radnici imati manje posla na očitavanju električne energije", istakao je Cvetojević.

Na teritoriji Novog Grada predviđena je rekonstrukcija šest srednjenaponskih dalekovoda i 23 niskonaponske mreže.

Vrijednost tih radova je oko 1.200.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije