Društvo

Pratite nas na Google news

Manje novca narodnoj kuhinji u Tuzli

Manje novca narodnoj kuhinji u Tuzli
Foto: N.N. | Manje novca narodnoj kuhinji u Tuzli
Nataša Tadić

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici dala je saglasnost na odluku kojom se Udruženju HO "Merhamet" Sarajevo, Regionalni odbor Tuzla, planirana budžetska sredstava u iznosu od 300.000 KM za potrebe narodne kuhinje "Imaret" Tuzla, umanjuju za oko 63. 000 KM.

Umjesto 300.000 KM, narodnoj kuhinji "Imaret" ići će oko 237.000 KM, odnosno po oko 20.000 mjesečno. Razlog ove odluke je, kako tvrde iz Vlade TK, nenamjenski utrošak sredstava tokom 2016, 2017. i 2018. godine. Zakonom o izvršenju budžeta Tuzlanskog kantona za 2019. godinu propisano je da će se korisniku umanjiti proračunska sredstva u godini u kojoj je utvrđeno nenamjensko korištenje sredstava.

"Ovo je jedna od rijetkih odluka u dosadašnjoj praksi ove vlade i to će uvijek raditi gdje bude participirala u finansiranju nekih udruženja, organizacija, javnih ustanova. Tražit ćemo detaljni pregled utroška sredstava i ovako ćemo postupiti sa onima koji ne budu trošili sredstva namjenski", pojasnio je Admir Hrustanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Direktorica RO "Merhamet" Tuzla Mensura Husanović kazala nam je da je iznenađena odlukom i da sredstva nisu trošena nenamjenski.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije