Društvo

Maturantima ponuđen posao u bolnici "Srbija"

Maturantima ponuđen posao u bolnici "Srbija"
Foto: Srna/Arhiva | Maturantima ponuđen posao u bolnici "Srbija"

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija i glavna sestra Borjana Petrović danas su na sastanku ponudili učenicima završnog razreda srednje medicinske škole Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" da odmah po završetku škole zasnuju radni odnos u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u početku kao pripravnici, a potom i na neodređeno vrijeme.

Šešlija je istakao da će svi koji zasnuju radni odnos i za vrijeme pripravničkog staža dobijati platu, u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Bolnice "Srbija".

"Na ovaj način želimo dodatno da motivišemo sve učenike koji po završetku srednje medicinske škole odluče da rade u Bolnici `Srbija`, kao i da istaknemo značaj svakog medicinskog tehničara/sestre u našem zdravstvenom sistemu", naveo je Šešlija.

On je dodao da će i u budućnosti svi medicinski tehničari koji prvi radni odnos u struci zasnuju u Bolnici za vrijeme stručnog osposobljavanja biti plaćeni.

"Svi učenici koji planiraju da upišu Medicinski fakultet, kao budući doktori medicine moći će da dobiju posao i priliku za dalji napredak u karijeri u našoj bolnici", naglasio je Šešlija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije