Društvo

Medicinari pozdravili Dodikovu podršku

Medicinari pozdravili Dodikovu podršku
Foto: N.N. | Medicinari pozdravili Dodikovu podršku
N.N.

BANJALUKA - Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske pozdravlja izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da radnici u zdravstvu rade veoma odgovorno svoj posao, te da je u planu još jedna jednokratna pomoć zaposlenima u zdravstvenom sektoru, saopšteno je iz ovog sindikata.

Dodik je juče izjavio da su zdravstveni radnici danima bez odmora, te da su izloženi riziku zaraze, da rade stresan posao, ali ne odustaju da pomognu bolesnim ljudima.

“Naš sindikat je ranije uputio zahtjev nadležnom ministarstvu, a što je i zaključak Republičkog odbora Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS,  da se pored zahtjeva  povećanja plata  zaposlenima u zdravstvu mora dodatno podržati predan, savjestan, profesionalan i požrtvovan rad”, navedeno je u saopštenju.

Navode da očekuju od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da u ovom izazovnom vremenu djeluju u dva pravca.

“Treba da se ispoštuje prijedlog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o dodjeli jednokratne novčane pomoći radnicima u zdravstvenom sektoru.

Takođe treba da se otpočne s pregovorima  oko realizacije dostavljenih zahtjeva Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske , a tiču se poboljšanja ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u zdravstvenom sektoru”, preciziraju iz sindikata.

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske okuplja najveći broj radnika u zdravstvenom sektoru od spremačica, pomoćnog osoblja, medicinskih sestara, doktora, specijalista i subspecijalista, a djeluje u sastavu Saveza sindikata Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije