Društvo

Medicinska škola Doboj uvodi novi smjer

Medicinska škola Doboj uvodi novi smjer
Foto: Sanja Čakarević | Medicinska škola Doboj uvodi novi smjer

DOBOJ - Mali maturanti koji žele u budućnosti da obuku bijeli mantil i obrazuju se u Medicinskoj školi u junu će, pored postojeća četiri, na raspolaganju imati novo zanimanje.

"Ove godine planiramo da upišemo jedno odjeljenje, 24 učenika za zanimanje ginekološko-akušerski tehničar, jer postoji potreba na tržištu rada. Dobojska bolnica ima potrebu za zanimanjem ginekološko-akušerski tehničar, tako da definitivno za ovim zanimanjem postoji potreba na tržištu rada, tačnije nikoga nema na evidenciji Zavoda za zapošljavanje", izjavila je Milena Damjanović, direktorka škole.

Prethodnih godina najveće zanimanje svršenih osnovaca vladalo je za dva zanimanja: medicinski i zubno-stomatološki tehničar, ali devetacima su jednako primamljivi bili farmaceutski, kao i fizioterapeutski tehničar.

"Moja odluka da upišem ovu školu došla je još u sedmom razredu osnovne škole kada sam bila član Sekcije Crvenog krsta, ta se moja odluka od tada nije promijenila i na nju niko nije uticao", rekla je Anđela Lukić, učenica četvrtog razreda, smjer medicinski tehničar, koja svoje školovanje planira nastaviti u Novom Sadu na Medicinskom fakultetu.

U ovom gradu i na istom fakultetu školovanje namjerava nastaviti i njena drugarica, takođe maturantkinja Tatjana Stanojević.

"Smatram da je škola dala dobru potporu kako za fakultet, tako i za samo zanimanje medicinskog tehničara, odnosno, ukoliko neko ne planira da nastavi, smatram da je apsolutno dobro pripremljen za taj posao", smatra Stanojevićeva.

Medicinska škola broji 572 učenika raspoređenih u 20 odjeljenja, a u ovoj ustanovi koja zapošljava 69 radnika pohvalili su se da su povodom Dana Republike dobili Orden Njegoša III reda.

To, kažu, nije jedina nagrada koju ponosno pokazuju jer u vitrinama ih ima još.

"Naša škola je prošle godine na praznik Preobraženja Gospodnjeg, kada smo proslavili krsnu slavu grada Doboja, dobili i arhijerejsku pohvalnicu za duhovnu i materijalnu korist koju naša škola pruža tokom cijele godine. Kažemo da su komšije komšijama najpreče, a prvi komšija naše škole jeste Hram Svetih apostola Petra i Pavla i naši učenici učestvuju u svim događajima koje organizuje naša crkva i zbog toga je vladika odlučio da dodijeli, na prijedlog našeg namjesnika oca Mirka Nikolića, arhijerejsku pohvalnicu", kaže đakon Vlado Mojević, vjeroučitelj u Medicinskoj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije