Društvo

Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan

Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan
Foto: Velibor Tripić | Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan

BANJALUKA – Na svečanoj akademiji, organizovanoj danas u Banskom dvoru u Banjaluci, proslavljeno je 40 godina postojanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci, zahvalio se mnogobrojnim gostima iz BiH i regiona, što su došli da uveličaju proslavu rođendana ovog fakulteta.

"Danas obilježavamo 40 godina Medicinskog fakulteta, to je jubilej za naš fakultet, pa smo danas ugostili brojne dekane medicinskih fakulteta iz regiona među kojima oni iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Mostara, Foče, Tuzle, Novog Sada, Kragujevca, Niša", rekao je Škrbić.

Dodao je da je ovo prvi put da svečanu akademiju razdvajaju od svečanog uručivanja diploma koja će se održati sutra u 12 časova.

"Sutra ćemo promovisati preko 200 doktora medicine, stomatologije, magistara farmacije i zdravstvene njege. Imamo ambiciozne planove koje ćemo predstaviti našim gostima. Takođe želimo da im se zahvalimo za pomoć koju su nam pružali sve ove godine", kazao je Škrbić.

Dodao je da je cilj u budućnosti osigurati mobilnost studenata i profesora kako unutar zemlje tako i u regionu.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS i novoizabrana predsjednica RS, kazala je da i u narednom periodu očekuje da će sa ovog fakulteta dolaziti dobri kadrovi.

"Uspjeli smo tokom svih ovih godina u saradnji sa medicinskim fakultetom, raditi na odgajanju i obrazovanju naših kadrova. Očekujemo da će se ova dobra praksa nastaviti i u budućnosti", rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije