Društvo

Pratite nas na Google news

Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan

Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan
Foto: Velibor Tripić | Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan
Anja Matarugić

BANJALUKA – Na svečanoj akademiji, organizovanoj danas u Banskom dvoru u Banjaluci, proslavljeno je 40 godina postojanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci, zahvalio se mnogobrojnim gostima iz BiH i regiona, što su došli da uveličaju proslavu rođendana ovog fakulteta.

"Danas obilježavamo 40 godina Medicinskog fakulteta, to je jubilej za naš fakultet, pa smo danas ugostili brojne dekane medicinskih fakulteta iz regiona među kojima oni iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Mostara, Foče, Tuzle, Novog Sada, Kragujevca, Niša", rekao je Škrbić.

Dodao je da je ovo prvi put da svečanu akademiju razdvajaju od svečanog uručivanja diploma koja će se održati sutra u 12 časova.

"Sutra ćemo promovisati preko 200 doktora medicine, stomatologije, magistara farmacije i zdravstvene njege. Imamo ambiciozne planove koje ćemo predstaviti našim gostima. Takođe želimo da im se zahvalimo za pomoć koju su nam pružali sve ove godine", kazao je Škrbić.

Dodao je da je cilj u budućnosti osigurati mobilnost studenata i profesora kako unutar zemlje tako i u regionu.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS i novoizabrana predsjednica RS, kazala je da i u narednom periodu očekuje da će sa ovog fakulteta dolaziti dobri kadrovi.

"Uspjeli smo tokom svih ovih godina u saradnji sa medicinskim fakultetom, raditi na odgajanju i obrazovanju naših kadrova. Očekujemo da će se ova dobra praksa nastaviti i u budućnosti", rekla je Cvijanovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije