Društvo

Međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju: 2.500 učesnika iz 107 gradova

Međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju: 2.500 učesnika iz 107 gradova
Foto: N.N. | Međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju: 2.500 učesnika iz 107 gradova

GRADIŠKA - Drugo međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju pod nazivom "Svi smo mi dio vas" održano je u Donjim Podgradcima kod Gradiške, a okupilo je 2.500 učesnika iz 107 gradova bivše Jugoslavije, koji su zajedno proslavili prijateljstvo, jednakost i zajedništvo.

Dragoslav Šinik, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, rekao je da je ovo jedna od najvećih manifestaciji u Evropi ovoga tipa.

Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine grada Gradiška, kaže da grad već godinama podržava ovakva udruženja i da će tako biti i ubuduće.

"Treba im dati do znanja da su oni dio nas i da smo mi dio njih", rekao je Pavlović.

Jadranka Blagus, predsjednica Sportskog društva osoba s invaliditetom "Uriho" Zagreb, koje ovoj manifestaciji prisustvuje prvi put, kaže da su izuzetno zadovoljni i da se lijepo druže, a da ih je u Donje Podgradce došlo 12.

Mira Tatić, predsjednica Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" Srbac, kaže da su na ovom okupljanju svi jednaki, a da roditelji imaju samo jedan cilj da pruže podršku svojim mališanima.

Da sve bude u najboljem redu pobrinulo se 180 volontera, dok su za kulturnozabavne sadržaje bila zadužena brojna kulturnoumjetnička društva, muzički sastavi, Motoklub "Noćni vukovi" iz Austrije, Helikopterski servis i fijakeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije