Društvo

Mehemedu Hadžiću potrebna pomoć za operaciju i stentove

Mehemedu Hadžiću potrebna pomoć za operaciju i stentove
Foto: N.N. | Mehemedu Hadžiću potrebna pomoć za operaciju i stentove

SANSKI MOST - Mehemed Hadžić (44) iz Sanskog Mosta kaže da je životno ugrožen zbog aneurizma srčane arterije, odnosno njenog abnormalnog proširenja, koje može uzrokovati trenutnu smrt.

Hadžić kaže kako su mu ovo oštećenje prije mjesec dana dijagnosticirali ljekari u Njemačkoj, gdje se nalazio na privremenom radu, zbog čega je tamo hitno podvrgnut operativnom zahvatu.

"Prilikom radova na građevini osjetio sam jake bolove i javio sam se u Službu hitne pomoći u gradu Berghauzen, gdje sam boravio. Nakon detaljnih pregleda i CT snimka, ljekari su ustanovili aneurizmu arterije i odmah sam podvrgnut preventivnom operativnom zahvatu", objašnjava Hadžić.

Dodaje kako je troškove operacije, koji su iznosili oko 5.000 eura, platio sopstvenim sredstvima, ali da je za spas njegovog života potrebno obaviti glavni operativni zahvat te ugraditi neophodne stentove.

"Takva operacija košta najmanje 30.000 eura, a taj novac ja nemam. S obzirom na to da ne mogu više raditi teže fizičke poslove morao sam se vratiti kući", objašnjava on. Prema njegovim riječima, opasnost od puknuća aorte je svakodnevna, zbog čega živi u velikoj neizvjesnosti i strahu.

Cjelokupnu situaciju komplikuje to što je Hadžić ostao bez sredstava za dalje liječenje, a nema zdravstveno osiguranje.

Njegova supruga je već godinama nezaposlena, a imaju i dvije maloljetne kćerke, koje pohađaju školu.

"Nikada nisam mogao ni pretpostaviti da bih se mogao naći u ovakvoj situaciji, jer sam u životu sve stekao sopstvenim radom i trudom. Sada sam primoran zatražiti pomoć dobrih ljudi", kaže Hadžić.

Svi koji žele pomoći u njegovom liječenju mogu uplatiti novčana sredstva na žiro račun: 1990446063293752.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije