Društvo

Memorijalni centar kod Gradiške ispašta zbog kašnjenja plata

Memorijalni centar kod Gradiške ispašta zbog kašnjenja plata
Foto: N.N. | Memorijalni centar kod Gradiške ispašta zbog kašnjenja plata

GRADIŠKA - Još nije završena izgradnja memorijalnog centra "Srce svijeta", koji je književnik Đuro Koljanin (82) iz sela Dragelji, kod Gradiške, posvetio dvjema sestrama ubijenim u Drugom svjetskom ratu, ali i ostalim žrtvama.

Time je ponovo prekršeno obećanje Sanjina Kastmilera, direktora preduzeća za izgradnju montažnih kuća "Kasthouse" Nova Topola, koji nam je početkom mjeseca rekao da će posao biti okončan najkasnije do 13. oktobra.

Kastmiler se sada pravda da njegovi radnici nisu željeli da rade pošto im je kasnila plata, te uvjerava da su oni u međuvremenu isplaćeni, tako da će radovi, kako tvrdi, biti gotovi do kraja iduće sedmice.

U cijeli slučaj se, podsjetimo, u avgustu uključila i policija te protiv Kastmilera podnijela izvještaj kojim ga sumnjiče za prevaru, a nedavno su se istražioci ponovo raspitivali za to dokle se stiglo s radovima.

"Koljanin je nedavno ponovo pozvan u policijske prostorije kako bi se izjasnio da li je u međuvremenu nešto urađeno od građevinskih radova, a on je rekao da posao i dalje kasni", rekao je izvor "Nezavisnih" upućen u istragu.

I sam Koljanin potvrđuje da je ponovo bio u zgradi gradiške policije, a na pitanje šta dalje ni on nema odgovor.

"Prošlo je šest nedjelja, a radnici firme koja je izvođač radova uopšte ne dolaze. Ne znam ni ja šta dalje. Zvali su me iz policije u Gradišci te su me pitali da li se radi i dokle se došlo. Rekao sam im da radovi stoje. Proširili smo moju izjavu u policiji", kaže Koljanin. Dodaje da ga ni Kastmiler više ne zove, a da je posla ostalo još mnogo.

"Ostalo je da se završi fasada, kao i zemljani radovi. Oni su iskopali rupu i sada oko zgrade imate vodu iako kiša ne pada. Unutra treba završiti pločice, okrečiti i tako dalje", kaže Koljanin.

U međuvremenu je, ističe, razgovarao sa više umjetnika koji su zainteresovani da pomognu na ovom projektu koji je započeo.

"Ništa se tom čovjeku više vjerovati ne može", navodi Koljanin govoreći o Kastmileru.

Kastmiler, s druge strane, kaže da njihovi radnici nisu radili jer im je kasnila plata, ali da su je u četvrtak uspjeli izmiriti.

"Ja razumijem i radnike, kasnila im je plata mjesec dana i oni su donijeli odluku da neće dolaziti na posao. Uspjeli smo, međutim, izmiriti plate i oni su nastavili da rade. Prioritet će nam u idućoj sedmici biti taj memorijalni centar", kaže Kastmiler za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije