Društvo

Memorijalni kup Pet zvijezda: Čuvaju sjećanje na stradale članove kluba

Memorijalni kup Pet zvijezda: Čuvaju sjećanje na stradale članove kluba
Foto: Facebook/ Vazduhoplovni klub Skydive Banja Luka | Memorijalni kup Pet zvijezda: Čuvaju sjećanje na stradale članove kluba

BANJALUKA - Obilježavanje 9. memorijalnog kupa "Pet zvijezda" počelo je danas dolaskom ekipa, a iako ih je kiša spriječila da krenu sa trening skokovima, odlučili su da nastave bez obzira na vremenske prilike, kazao je za "Nezavisne" Zlatan Crnalić, predsjednik Vazduhoplovnog kluba "Skydive".

Ova manifestacija organizuje se u čast članovima kluba koji su 2012. godine nastradali u avio-nesreći, a održava se na Sportskom aerodromu Zalužani.

"Ekipe su već stigle, Vojska Srbije i reprezentacija Srbije su tu, a tu su, naravno, i ekipa iz Prijedora, kao i naša ekipa", kazao je Crnalić. Ističe da se nisu okupili samo zbog takmičenja jer im je, kako kaže, cilj da se druže i da na neki način evociraju uspomene na drugare, što im u cijeloj ovoj priči i jeste prioritet.    

"Mi ćemo se družiti i u subotu i nedjelju na aerodromu. Imaćemo periode, ukoliko ne bude kiše i ako nam dozvoli oblačnost, da izvršimo nekoliko takmičarskih skokova", istakao je Crnalić.

Prema njegovim riječima, ako ni to ne uspiju organizovati, svakako će se družiti, a u nedjelju će, prije takmičarskog dijela, svi zajedno otići na mjesto pada aviona, upaliti svijeće i odati počast nastradalim mladićima.    

Kako kaže, od svih prijavljenih ekipa jedino su Slovenci otkazali zbog smrtnog slučaja.

Pokrovitelji Memorijalnog kupa su Vlada RS i grad Banjaluka. Sponzori koji su pomogli da se održi 9. memorijalni kup "Pet zvijezda" su: "Infinity International group", "Tropic", FIS Vitez, "Grafix", "Didaco", "Mlijekoprodukt", "Manja", "Nativ engineering&consulting" d.o.o, "Zlatna kruna" i "Molson Coors".

Podsjećamo, 20. maja 2012. godine mali sportski avion tipa cesna srušio se u Zalužanima odmah nakon polijetanja. U padu aviona tada su poginuli instruktor Nemanja Goronja, pilot Alen Crnalić i padobranci Stefan Karanović, Nikola Stević i Srđan Kosić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije