Društvo

Mentorska podrška za 54 žene na početku karijere

Mentorska podrška za 54 žene na početku karijere
Foto: N.N. | Mentorska podrška za 54 žene na početku karijere

SARAJEVO - Prva predavanja u okviru programa "Ženska mentorska mreža" održana su danas, čime je ozvaničen početak rada.

Ovo je jedinstven mentorski program koji okuplja više od 100 poslovnih žena, sa jedne strane iskusne liderice koje će u naredna četiri mjeseca nesebično podijeliti svoja znanja i iskustva, a s  druge strane 54 mlade žene u početnoj fazi karijere.

Cilj mentorskog programa je da im se olakša napredovanje i omogući da se lakše izbore sa preprekama koje ih očekuju.

'"Ženska mentorska mreža" je koncipirana sa idejom da postane redovan godišnji program razmjene znanja iskusnih liderica iz različitih industrija i poslovnih segmenata. Ove smo godine, pored Sarajeva, okupili učesnice iz Banjaluke, Tuzle, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Prijedora,  Srebrenika, Visokog, Ilijaša, Travnika, Kaknja, Tešnja, Lukavca, Doboja, Usore, Živinica, Srebrenice", navodi Sanela Pašić.

Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i inicijatorica ovog programa, na otvaranju je naglasila da će učesnice ovog programa, putem individualnog mentorstva i zajedničkih obuka, steći znanja iz menadžmenta, upravljanja karijernim razvojem, pregovaranja,  networkinga, javnog nastupa i brojnih drugih oblasti.

"Posebnu vrijednost ovog programa čine iskustva predavača i mentorica, koja će one podijeliti sa učesnicama programa i time olakšati  rješavanje  nekih budućih izazova", naglasila je Pašićeva.  

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije