Društvo

Meridian kupio Džekin dres, novac uplaćen za Vukašinovo liječenje

Meridian kupio Džekin dres, novac uplaćen za Vukašinovo liječenje
Foto: Ustupljena fotografija | Budimo humani: Meridian kupio Džekin dres, novac uplaćen za Vukašinovo liječenje

Meridian je na aukciji kupio potpisan dres Edina Džeke, a novac je uplaćen za liječenje dječaka Vukašina Mićevića iz Rudog.

Interesantna je činjenica da je Meridian uplatio više novca, nego što je ponuđeno na licitaciji.

"Licitaciju je na Fejsbuku organizovao Darko Krsmanović iz Višegrada i zaista se ni jednog trenutka nismo dvoumili oko učešća. Vukašinu i njegovim roditeljima pomoć je više nego potrebna i nadamo se da smo im bar malo olakšali borbu", kažu u ovoj kompaniji.

Pozvali su sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da se priključe akciji i uplate novac za Vuletovo liječenje i tako ovom divnom dječaku omoguće da pobijedi rijetku bolest, olakšaju razvoj i odrastanje.

Podsjetimo, Vukašin je rođen 13. jula 2020. godine i već na porođaju su se manifestovale komplikacije. Nakon ustanovljene dijagnoze u Beogradu, sa roditeljima započinje bitku s nepredvidovom bolešću, koja je sa sobom donijela mikrocefaliju, epilepsiju, pojačan mišićni tonus i ozbiljne poteškoće u psihomotornom razvoju.

Dječaku je neophodno liječenje u Turskoj, gdje bi stručnjaci obavili transplantaciju matičnih ćelija, za šta njegova porodica ne može sama da obezbijedi novac.

Vukašin redovno ide na fizikalne terapije. Napredak je spor, ali ga ima. Još uvijek se ne okreće, ne sjedi, ne puzi, ali je nasmijan i srećan dječak. Voli pjesmice, zvučne igračke i obožava plivanje.

Otvoren račun u NLB banci

Svi koji su u prilici novac mogu uplatiti na tekući račun Vukašinovog oca Milete Mićevića, otvoren kod NLB Razvojne banke: 5620068137086149 sa naznakom za Vukašinovo liječenje.

Među najuglednijim kompanijama u EU

Kompanija Meridian je 2020. godine nagrađena prestižnim ICC - VCF SME sertifikatom, najvišim evropskim poslovnim standardom, koji je postavila Svjetska federacija privrednih komora (ICC-VCF), čime je Meridian postao jedna od 900 najuglednijih kompanija u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije