Društvo

Migrant napao djevojke u Bihaću

Migrant napao djevojke u Bihaću
Foto: Facebook | Migrant napao djevojke u Bihaću

BIHAĆ - Migrant iz Alžira (39), koji je u noći između subote i nedjelje pokušao opljačkati dvije Bišćanke i nanio im lakše povrede, predat je na dalje postupanje Tužilaštvu BiH i očekuje se pokretanje postupka njegove ekstradicije iz BiH, saopšteno je iz MUP-a USK.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, rekao je da se očekuje da se kod Službe za poslove sa strancima pokrene postupak ekstradicije Alžirca van granica BiH.

Ovaj napad dogodio se u blizini poslovnog objekta "Agram", kada je migrant napao Elmu Rekić i njenu sestru. Rekićeva je na Facebook profilu napisala da je napadnuta vraćajući se kući sa sestrom iz izlaska.

"Po izlasku iz kluba 'Bistro' primijetile smo dvije nepoznate osobe kako nas prate, dva koraka iza nas. Dobacivali su i smijali se sve vrijeme. Nismo ih razumjele o čemu su razgovarali. Zbog straha nismo znale kako da reagiramo pa smo odlučile stati kako bi oni prošli te smo usporile. Međutim, nastavili su i pratili nas kako bi na kraju sjeli na stepenice kod 'Djevojke s Une'", napisala je Rekićeva.

Ona je napisala da ih je prava nevolja zadesila tek na parkingu u centru Bihaća pored "Agrama". Isti muškarac koji ih je pratio im je prišao s leđa, prvo je skočio na njenu sestru, koju je oborio na pod, a u pokušaju da sestru istrgne iz ruku napadača i ona je napadnuta. Napadač je Bišćankama ukrao dva mobilna telefona i torbicu, a spasene su nakon što su im u pomoć priskočili gosti iz obližnjeg lokala. Jedan od njih je uhvatio migranta i zadržao ga do dolaska policije, a djevojkama su vraćene ukradene stvari.

Objavila je i fotografije nalaza kojima se vidi da je dobila lakše tjelesne povrede.

U posljednje vrijeme učestali su incidenti čiji su počinioci migranti, a Vlada USK je juče zatražila od upravnika prihvatnih centara u kojima oni borave da donesu kućni red kojim će im biti ograničeno kretanje.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, izjavio je da je određena nova lokacija i dato zeleno svjetlo za migrante koji se nalaze na području Unsko-sanskog kantona. Prema njegovim riječima - ona se nalazi na sedam kilometara od Bihaća - mjesto Vučjak, a za nju je zeleno svjetlo dalo Vijeće ministara BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije