Društvo

Migranti gađali policiju kamenjem, ona odgovorila suzavcem

Migranti gađali policiju kamenjem, ona odgovorila suzavcem
Foto: Anadolija | Migranti gađali policiju kamenjem, ona odgovorila suzavcem

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske bacili su suzavac na migrante koji su ih gađali kamenjem, granama i drugim predmetima na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše.

Iako su migranti pokušali da se probiju prema granici i preko obližnje livade, situacija nije izmakla kontroli, zahvaljujući brzoj intervenciji i prisebnosti policajaca, javio je portal "Klix".

Pripadnici MUP-a Hrvatske su na dijelu mosta, nedaleko od graničnog prelaza koji pripada teritoriji Hrvatske, podigli ogradu kako bi spriječili eventualne nasilne pokušaje ulaska u tu zemlju.

Nešto ranije, na graničnom prelazu Velika Kladuša - Maljevac došlo je do novog naguravanja policije i migranata usljed čega je povrijeđeno nekoliko osoba, među kojima ima i žena. Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Kako je objavila agencija Anadolija, vozilom hitne pomoći odvezeni su povrijeđeni migranti u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši. Situacija u području oko graničnog prelaza između BiH i Hrvatske je napeta. Migranti ne odustaju od nastojanja da pređu u susjednu Hrvatsku, dok se policija trudi da ih u toj namjeri onemogući.

Oko 250 migranata ne odustaje od pokušaja da ilegalno uđe na područje EU, ali je situacija, prema riječima službenika Granične policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona, pod kontrolom i nisu zabilježeni veći incidenti, niti fizički sukobi između policije i migranata.

Policija na području BiH sprečava migrante da nasilno, bez dokumenata, dođu do hrvatske granice, a za to vrijeme helikopter MUP-a Hrvatske nadlijeće područje i iz vazduha prati situaciju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije