Društvo

Pratite nas na Google news

Migranti i dalje prolaze kroz Hercegovinu

Migranti i dalje prolaze kroz Hercegovinu
Foto: Srna | Migranti i dalje prolaze kroz Hercegovinu
Srna

TREBINJE - Stalan priliv migranata na područje istočne Hercegovine i dalje je problem koji prijeti da naruši bezbjednosnu situaciju u ovoj regiji i zato će biti povećane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Trebinje po ovom pitanju, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.

Laketa je novinarima u Trebinju rekao da je tokom novembra policija na području Hercegovine pronašla 38 migranata i predala ih nadležnim institucijama.

On je istakao da je najveći problem u ovom slučaju što nije dobro zaštićena granica BiH.

"Mi radimo sve što je u našoj moći, kako zaštitimo jednu rutu kroz Hercegovinu tako se pojavi nova, a onda tražimo rješenje za tu drugu i kada ga nađemo pojavljuje se treća", istakao je Laketa i dodao da je i dalje najzastupljenija ruta na području Bileće.

On je dodao da će i dalje sprovoditi aktivnosti kako bi spriječili kretanje migranata, a poseban akcenat biće stavljen na njihovo krijumčarenje.

"Glavni cilj je da zaštitimo građane i njihovu imovinu i zato pozivam građane da ukoliko primjete kretanje migranata prijave najbližoj policijskoj stanici na broj 122", kaže Laketa.

Na današnjoj koferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje rečeno je da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije