Društvo

Migranti probili policijski kordon na granici, ima povrijeđenih

Migranti probili policijski kordon na granici, ima povrijeđenih
Foto: Anadolija | Migranti probili policijski kordon na granici, ima povrijeđenih

VELIKA KLADUŠA - Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prelaza Velika Kalduša - Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i probili se do drugog kordona Granične policije BiH, javila je agencija Anadolija.

Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju da pripadnicima policije.

U grupi migranata koji su probili policijski kordon ima i povrijeđenih, javlja Avaz.ba.

Migranti na mostu uzvikuju "Open border".

Više od stotinu migranata proteklu noć je provelo u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša - Maljevac čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Zbog okupljanja migranata trenutno je na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Velika Kladuša - Maljevac, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

Ovaj granični prelaz je zatvoren.

Istovremeno su iz Hrvatske na lice mjesta stigli i pripadnici Specijalne jedinice, koji su raspoređeni u graničnom pojasu, javlja Avaz.ba.

U utorak u poslijepodnevnim satima oko 400 migranata stiglo je u blizinu tog graničnog prelaza, a policija je na oko 100 metara od prelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila ih da pređu u Hrvatsku.

https://www.nezavisne.com/admin/admin_chache.php?akcija=Memcached&index=Top2&aut=Jovana_Savanovi%C4%87

Među migrantima, koji su proteklu noć proveli u improvizovanim šatorima ili pod otvorenim nebom, nalazi se znatan broj žena i djece. Oni su na svega deset stepeni Celzijusa zapalili i vatru, a prethodno su sakupili drva u neposrednoj blizini graničnog prelaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije