Društvo

Migranti u Bihaću okupirali kladionice i kafiće

Migranti u Bihaću okupirali kladionice i kafiće
Foto: N.N. | Migranti u Bihaću okupirali kladionice i kafiće

BIHAĆ - Migranti u Bihaću provode sate u kladionicama i kafićima pokušavajući se na taj način zaštititi od hladnoće i lošeg vremena, pri čemu na sebe navlače bijes lokalnih ugostitelja.

"Dolaze u grupama već od ranog jutra i to čim otvorimo. Većina je ogrnuta dekama i promrzla, mnogi nenaspavani, naruče kafu ili čaj i cirkaju po čitav dan. Kako su počeli dolaziti sve je manje starih mušterija, ne znam ni sam više šta da radim", kaže jedan bihaćki ugostitelj.

Inače, iz policije su upozorili kako problem smještaja i boravka migranata na području Unsko-sanskog kantona postaje sve izraženiji zbog pogoršanja vremenskih prilika i dolaska hladnijeg vremena.

Potvrdili su kako zaprimaju sve veći broj prijava građana o provalama i nezakonitom boravku migranata u stambenim i drugim objektima na području Bihaća i Velike Kladuše, gdje trenutno boravi najveći broj stranih državljana u USK. Posljednji takav slučaj zabilježen je u Bihaću, kada je proteklog ponedjeljka policijska patrola po dojavi građana privela dva migranta iz Palestine, koji su provalili u kuću čija se vlasnica trenutno nalazi u inostranstvu.

Ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić je dodao kako je u posljednje vrijeme došlo do povećanja broja krivičnih djela i prekršaja čiji su počinioci migranti i da se najčešće radi o tučnjavama, nasilničkom ponašanju i krađama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije