Društvo

Migranti upali u jamu na Plješevici, izvlačili ih pripadnici GSS

Migranti upali u jamu na Plješevici, izvlačili ih pripadnici GSS
Foto: GSS | Migranti upali u jamu na Plješevici, izvlačili ih pripadnici GSS

BIHAĆ - Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bihaća sinoć su, u kasnim noćnim satima, spasili 11 migranata iz jame u koju su upali na planini Plješevici, dvadesetak kilometara od Bihaća.

Kako saznaju "Nezavisne" iz pomenute službe, sinoć su dobili dojavu o ovome događaju od migranta koji je to uspio javiti putem svog mobilnog telefona.

U vrlo kratkom roku spasioci su uspjeli locirati signal i pronaći migrante koji su, zbog nepoznavanja terena i slabe vidljivosti upali u krašku jamu. Brzom intervencijom izvukli su petoricu koji su se nalazili na nižem nivou jame, dok je izvlačenje preostalih, s dubine od oko desetak metara, organizovano pomoću alpinističke opreme.

Pripadnici medicinskog tima, koji je došao na lice mjesta, svima su odmah pružili prvu pomoć, a migranti su prošli s fizičkim povredama koje su zadobili od pada.

Inače, ovo nije prvi put da pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bihaća sudjeluju u ovakvim akcijama spašavanja migranata, obzirom da preko Plješevice vodi jedna od uhodanih ruta kojima ilegalni strani državljani pokušavaju da pređu državnu granicu i uđu u Republiku Hrvatsku.

Pronađeni migranti predati su na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije