Društvo

"Migrantska kriza na području USK loše utiče na turizam"

"Migrantska kriza na području USK loše utiče na turizam"
Foto: N.N. | "Migrantska kriza na području USK loše utiče na turizam"

BIHAĆ - Migrantska kriza na području Unsko-sanskog kantona mogla bi se negativno odraziti na ovogodišnju turističku sezonu, a izvjesno je kako će ove godine biti manje turista iz arapskih zemalja nego lani, izjavio je za "Nezavisne" Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka "Una".

"U razgovoru s hotelijerima i turističkim radnicima iz Bihaća saznao sam da se u proteklih mjesec dana bilježe otkazi boravišnih rezervacija i da se mahom radi o turistima iz arapskih zemalja. U ovome trenutku teško je prognozirati kako će se situacija odvijati u narednom periodu, ali je sigurno da će migrantska kriza imati posljedice ukoliko potraje", istakao je Mulić.

On je dodao kako su zasad zadovoljni turističkom sezonom i da je broj turista koji su posjetili NP Una veći za deset posto u odnosu na isti period prošle godine.

"Turizam je veoma senzibilna grana privrede na koju utiče i najmanji društveni poremećaj i nestabilnosti. Ukoliko migrantska kriza kulminira, biće neizbježno da se to odrazi i na turističku posjetu", kazao je Mulić.

Prema informacijama iz MUP-a USK, svakodnevno na područje USK stiže između 50 i 70 migranata, a procjena je da ih na području ovog kantona trenutno boravi oko 3.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije