Društvo

"Mikrofin" donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

"Mikrofin" donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima
Foto: N.N. | "Mikrofin" donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

Mikrokreditno društvo "Mikrofin" doniralo je zaštitnu opremu domovima zdravlja u Visokom, Bugojnu, Travniku i Novom Travniku.

S namjerom da pruži podršku domaćim zdravstvenim radnicima, Mikrokreditno društvo "Mikrofin" je doniralo maske, rukavice, vizire, zaštitna odijela i instrumente u više od 20 bolnica u zemlji. 

Danas je donacija uručena u Domove zdravlja  u Novom Travniku, Travniku, Visokom i Bugojnu.  

"Usmjerili smo sredstva u opremanje zdravstvenih ustanova zaštitnom opremom, jer smo u kontaktima s njima saznali da im je to trenutno neophodno. Stalo nam je da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše medicinare, jer su to ljudi koji su najizloženiji i koji se u ovom trenutku bore za zdravlje svih nas", izjavio je Mladen Bosnić, direktor "Mikofina". 

"Zahvaljujemo se od srca Mikrofinu na vrijednoj donaciji u vidu zaštitne opreme za naše djelatnike. Drago nam je što su prepoznali značaj naše Ustanove", izjavila je direktorica Doma zdravlja Novi Travnik Ivanka Mađar-Šimić. ​

Opremu u vrijednosti od 38.000 KM "Mikrofin" je već donirao bolnicama u Mostaru, Doboju, Bihaću, Tešnju i Gračanici, te domovima zdravlja u Konjicu, Mostaru, Drvaru, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Petrovcu, Maglaju, Zavidovićima, Stanarima, Prnjavoru, Derventi, Brodu, Odžaku, Modriči, Tesliću, Novom Travniku, Travniku, Visokom i Bugojnu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije