Društvo

Kompanija Bojana Cvijetića štićenike Doma "Rada Vranješević" obukla i obula za zimu

Kompanija Bojana Cvijetića štićenike Doma "Rada Vranješević" obukla i obula za zimu
Foto: Velibor Tripić | "Milco" štićenike obukao i obuo za zimu

​BANJALUKA - Kompanija "Milco" iz Laktaša u vlasništvu Bojana Cvijetića ponovo je učinila veliku humanost te za predstojeće hladne dane svim štićenicima Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci obezbijedila zimsku obuću i odjeću.

Oni su kao društveno odgovorna kompanija odlučili da dio svog profita podijele s onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nemanja Šobot, direktor kompanije "Milco", istakao je da je ova donacija dogovorena još u aprilu ove godine te da je vrijednost oko 10.000 KM.

"Mi smo u aprilu za sve štićenike Doma donirali sportsku obuću - patike i majice kratkih rukava za završetak školske godine i ljeto. Tada smo obećali da ćemo svima kupiti i zimsku obuću i odjeću, što smo, evo, i učinili. Sve je bilo prema potrebama mališana te je neko dijete dobilo uz obuću i jakne, neko čarape ili nešto treće", naglasio je Šobot.

Prema njegovim riječima, ova donacija je kupljena i uručena u skladu s potrebama svih mališana.

"Ovo je bila naša inicijativa. Kompanija 'Milco' posluje pozitivno zadnjih 20 godina i kao takvoj obaveza joj je da jedan dio prihoda iz svog kapitala dijeli sa socijalnim ustanovama kojima je to potrebno. Dobro poslujemo i nemamo ograničenja u samom poslovanju preduzeća koje je osnovano još 1988. godine. Naš cilj je da sav prihod ne mora uvijek da ostane u preduzeću i veoma je bitno da jedan dio tih sredstava vratimo u zajednicu", pojasnio je Šobot.

Kako je naveo, kompanija je odlučila da od sada svake godine uruči dvije donacije Domu "Rada Vranješević" - pred ljeto i pred zimu, i to u skladu sa njihovim potrebama.

"Pored toga, ove godine smo uručili i donaciju Udruženju građana 'Mozaik prijateljstva' u iznosu od 5.000 KM kako bismo obezbijedili sve ono što im je u tom trenutku bilo potrebno", naveo je Šobot.

Darijana Kecman, vršilac dužnosti direktorice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", kazala je da je kompanija "Milco" obezbijedila zimsku obuću i odjeću za svu djecu koja borave u ovoj ustanovi.

"Donacije imaju veliku ulogu u radu naše ustanove i u obezbjeđivanju apsolutno svega što je potrebno za našu djecu. Kompanija 'Milco' se 2. aprila sama javila i pitala nas šta je to što nam je potrebno. Ova donacija je izuzetno značajna za sve mališane. Trudimo se da im obezbijedimo sve što je potrebno i sve ono što djeca njihovog uzrasta imaju u svojim biološkim porodicama. S ovim divnim ljudima i njihovim donacijama to i uspijevamo", zaključila je Kecmanova, koja je rekla da je ovom donacijom obradovano 100 mališana.

Bojan Cvijetić, vlasnik kompanije "Milco", istakao je da će svoju proizvodnju uskoro preseliti iz Trna u Laktaše, gdje prave tri hale, te planiraju i proširiti svoje kapacitete i zaposliti nove radnike.

"Tražimo najviše ekonomiste i spremni smo da im pružimo priliku da rade u našoj firmi. Takođe, spremni smo da i stipendiramo studente na završnim godinama fakulteta koji bi nakon završetka počeli da rade kod nas", poručio je Cvijetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije