Društvo

Milica Pavlović igrala fudbal sa djevojkama sa Daunovim sindromom u Banjaluci

Milica Pavlović igrala fudbal sa djevojkama sa Daunovim sindromom u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Milica Pavlović igrala fudbal sa djevojkama sa Daunovim sindromom u Banjaluci

BANJALUKA - Djevojke sa Daunovim sindromom i doktorke sa UKC-a, uz podršku pjevačice Milice Pavlović, odigrale su danas utakmicu "Fudbalom protiv stigme" u sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci.

Ova utakmica je organizovano s ciljem da se svi zajedno izbore sa diskriminacijom osoba sa Daunovim sindromom, ali i žena uopšte.

Zoran Jelić, direktor Daun sindrom centra, istakao je da je ova utakmica protekla u odličnom raspoloženju, te da su svi zajedno veliki pobjednici.

"Stigma je bačena na koljena. Kapiten naše reprezentacije je bila pjevačica Milica Pavlović, a pobijedili smo sa 9:4 doktorke sa UKC-a, mada smo mi svi zajedno pobjednici. Čak je i Milica dala jedan go", rekao je Jelić.

Kako kaže, i Pavlović je bila oduševljena, jer se ovo bilo prvi put da se našla među osobama sa Daunovim sindromo, te je i ona srušila predrasude.  

"Ovom utakmicom smo se izborili protiv diskriminacije nad ženama i osobama sa Daunovim sindromom", rekao je Jelić.

Kako ističe, cilj ove antistigmatske utakmice jeste da se pokaže da djevojke sa Daunovim sindromom mogu igrati fudbal rame uz rame sa heroinama koje su se prethodne dvije godine borile protiv virusa korona.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije