Društvo

Milojević: Ne smijemo dopustiti da nas napadaju, pozivam kolege da prijave svaku prijetnju

Milojević: Ne smijemo dopustiti da nas napadaju, pozivam kolege da prijave svaku prijetnju
Foto: N.N. | Milojević: Ne smijemo dopustiti da nas napadaju, pozivam kolege da prijave svaku prijetnju

​BANJALUKA - "Saznaću gdje stanuješ, naći ću te i pobiću ti sve živo", prijetnje su koje je juče policiji prijavila Milkica Milojević, novinarka "EuroBlica" iz Banjaluke.

Milojevićeva je za Nezavisne ispričala da njen tekst nije bio sporan već je nezadovoljni čitalac nazvao redakciju žaleći se na tekst njenog kolege.

"Uredno sam se predstavila i rekla mu da ću ga spojiti sa kolegom, ali da prestane galamiti, a on me je pitao gdje ja živim, što mu naravno nisam rekla. Tad mi je rekao da će on saznati gdje ja živim, naći će me i pobiti sve živo, psovao mi je djecu i majku a zatim prekinuo vezu", kaže Milojevićeva.

Smatra da je takav način komuniciranja neprihvatljiv te da se ne smije prešutjeti bilo kakva prijetnja novinarima.

"Tu dakle, nisam ja bila u centru pažnje. Psovke i prijetnje su bile napad na moju redakciju "EuroBlic" i napad na novinarsku zajednicu i profesiju. Smatram da ne smijemo dopustiti da nas nekažnjemo napadaju i pozivam  kolege da svaku psovku i uvredu prijave Liniji za žaštitu novinara koja djeluje u okviru Udruženja BH Novinari  i policiji", rekla je Milojevićeva.

Pozvala je redakcije da stanu iza svojih novinara i istakla da je i njen urednik sa njom otišao u policiju kada su prijavljene prijetnje, te upozorio sve kolege da se takve stvari ne smiju dešavati neprimjećeno i nekažnjeno.

"Prijetnje nažalost pokazuju da živimo u društvu u kojem je, zbog dugogodišnje negativne politike, nažalost, postalo sasvim normalno, pa čak i legitimno, napadati, vrijeđati i upućivati prijetnje novinarima. Mi ne smijemo pristati da živimo u društvu u kojem je to normalno i smatram da se mi novinari trebamo ukazati na svako neprihvatljivo ponašanje", rekla je Milojević.

Podsjetimo, Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da policija radi na identifikovanju lica i rasvjetljavanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije