Društvo

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH demantuje RAK

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH demantuje RAK
Foto: Arhiva | Ministarstvo transporta i komunikacija BiH demantuje RAK

BANJALUKA - Savjet ministara nikada nije propisao obavezu Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/ da ustupi svoju opremu, izjavila je šef Odsjeka za komunikacije u Ministarstvu transporta i komunikacija BiH Milanka Sudžum.

Ona tvrdi da je javnim emiterima ostavljena mogućnost da tu opremu iznajme i da za to dobiju adekvatnu naknadu.

"Nije mi jasno da neko naredi nekome da da svoju opremu, a da ništa ne naplaćuje. Ja sam iz medija saznala da je Odbor sistema dostavio prijedlog cjenovnika, ali da nisu dobili saglasnost. Tražena je analiza koja nije dio odluke o `Multipleksu-A`", izjavila je Sudžumova za RTRS.

Ona je rekla da joj nije jasno ni da se insistira da neki komercijalni medij bude priključen na mrežu na nekom digitalnom području.

"U odluci o `Multipleksu-A` određeni komercijalni medij koristi samo ono što je mogao da koristi do 6. mjeseca 2015. do gašenja analognog signala", dodala je Sudžumova.

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH Predrag Kovač izjavio je da RTRS mora da postupi po nalogu Agencije i priključi prnjavorsku Televiziju "K3" na digitalno zemaljsko emitovanje, najavivši da će RAK iskoristiti sve zakonske mehanizme kako bi odluka bila sprovedena. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije